Team LinnBalans

Meet Linda & Cisca

Een klein, solide team met grote impact. We werken al jaren samen in andere bedrijven en hebben eigenlijk al jaren dezelfde missie: mensen lichter laten leven!

Beide (helaas) ervaringsdeskundig op verschillende vlakken, opleidingen in diverse specialisaties gevolgd en nu samen onze krachten gebundeld.

We zijn gezellig en professioneel, vrolijk en eerlijk. Als we je niet kunnen helpen, zeggen we het ook. Jouw lichter(e) leven is ons succes: het mooiste wat er is!

Ben jij klaar voor de beste editie van jouzelf? Ons even bellen, gaan we regelen!

Liefs, Linda & Cisca

Linda Lettinga

Ik ben Linda Lettinga, ik woon samen met mijn dochter Norah en hond Rosah in Leeuwarden en ik noem mezelf graag gezondernemer.

In 2010 ben ik Consulinn begonnen, daar helpen we mensen afvallen en op gewicht blijven.

Al snel bleek dat ik erg geschikt ben als coach: ik vind het leuk om te luisteren, te praten, mee te denken en te helpen. Niks mooier dan mensen gelukkiger met en van zichzelf zien te worden!

Mijn interesse voor gezondheid groeide en na een fikse burn-out inclusief paniekaanvallen, slapeloosheid en andere lichamelijke en geestelijke ongemakken kwam door mijn vriendin de opleiding tot hormoonexpert bij Francisca van den Berg op mijn pad.

Oren klapperden, ogen gingen open en het brein en hart volgden meteen. Ongelooflijk, wat zit het lichaam geweldig in elkaar!

Ik ging anders naar het leven, mezelf en mijn gedrag kijken. Na diverse aanpassingen (zoals stoppen met de pil, ander eetpatroon en gebruik van suppletie) is er zoveel veranderd.

:

Qua energie, levenslust en het belangrijkste: ik voel me weer mezelf!

En ik kwam er tot mijn stomme verbazing ook nog achter dat ik mezelf eigenlijk heel leuk vind, dat is ook wel eens anders geweest. 😉

Daarna heb ik de opleiding tot stressoloog gevolgd, heb de opleiding orthomoleculair adviseur afgerond en ondertussen werd organisch al aan Linn Balans gebouwd.

Mensen helpen met hormonale en stressgerelateerde klachten…

Een droombaan voor iemand die graag puzzelt en een groot probleemoplossend vermogen heeft.

Als je nu denkt dat ik volledig gezond leef dan zit je er wel naast, ik hou ook echt van het leven zoals het is. Dus de 80/20 regel (80% gezond en 20% iets minder) is mij op het lijf geschreven en eerlijk is eerlijk: hoe meer Linn Balans wil je het hebben?

Dus ook voor jou is er heus nog ruimte om te doen waar je zo van geniet, we helpen je graag om daar een weg in te vinden. Jouw weg.

Liefs Linda

Cisca van den Burgt

Ik ben Cisca en woon samen met mijn vriend Lourens, volwassen dochter Noa en ons hondje Kukkie in Leeuwarden.

Ik hou ontzettend van koken, lekker eten, lezen, reizen, en (nu tegenwoordig) van goed voor mezelf zorgen.

Mijn verhaal (in een zwaar verkorte versie)

Mijn hele leven had ik wel wat last van overgewicht, in de puberteit even wat minder maar daarna werd het extreem overgewicht, ongezonde keuzes, nooit verzadigd en de kilo’s vlogen eraan. Op zijn top was ik echt ontzettend zwaar. Op een gegeven moment besloot ik dat het genoeg was geweest. Ik moest afvallen, gelukkig ging me dat redelijk makkelijk af (met hulp van maaltijdvervangers) en na +/- 1.5 jaar was de eindscore 63 kilo minder Cisca. Op dat moment denk je, zo ik ben er, ben nu “gezond” en het enige wat ik moet doen is stabiel blijven. Dat ging/gaat me redelijk goed af, soms wat erbij en dan er weer af. Dat lekker koken en eten zit in mijn systeem. Ik geniet daar maximaal van. Maakte ik nog steeds foute keuzes (ook al dacht ik dat ik gezond bezig te zijn)? Jazeker! Toen wist ik nog niet wat ik nu allemaal weet.

In 2017 besloot ik te stoppen met de pil, wilde geen synthetische hormonen meer slikken. Vrij snel daarna kreeg ik heel veel vage klachten, extreme spierpijn, hartkloppingen, me heel verdrietig voelen, moe maar slecht slapen, zweten etc. maar ook een hele onregelmatige cyclus. Ik riep bij de huisarts meteen mijn hormonen zijn in de war, het lijkt alsof ik in de overgang zit. Daar was ik volgens hem veel te jong voor, het moest wat anders zijn. Het was vast de stress die op dat moment in mijn leven behoorlijk aanwezig was, een rustgevend pilletje zou vast helpen. Na 3 weken mee gestopt omdat dat me echt afstompte, dit was nog minder ik dan dat ik al was. Ik voelde me verschrikkelijk dag in dag uit, maar ging door. Voor de buitenwereld altijd vrolijk, maar zodra ik alleen was stortte ik soms totaal in. (En heel eerlijk, mijn gezin heeft het soms ook zwaar te voorduren gehad) Ik gaf weer aan bij de dokter dat het niet normaal was hoe ik me voelde, ik was een oude vrouw in een jong lichaam. Ik kreeg onderzoek na onderzoek, en steeds werd er gezegd dat ik niks mankeerde, misschien zat het wel tussen mijn oren. Na 1.5 jaar kreeg ik te horen dat het fibromyalgie en syndroom van Tietze was, daar konden ze niks aan doen. Ik moest maar een manier vinden om er mee te leven. En dagelijks pijnstillers gaan slikken. Bamm in your face, 37 jaar oud en er wordt gezegd dat ik me eigenlijk altijd zo zal blijven voelen, met waarschijnlijk vast ook wel eens goede dagen. Mentaal een flinke tik kan ik je zeggen.

:

Waarom krijgen we wel heel makkelijk medicijnen, maar worden we niet geholpen om de oorzaak aan te pakken?

Een van mijn collega’s startte in die tijd met een orthomoleculaire opleiding en zei gaf me een paar tips, misschien helpt dat je wat. Ik wilde me zo graag beter voelen en nam al haar tips maar wat graag aan. En verdomd, beetje bij beetje ging ik me beter voelen.

Ik vond en vind het reuze interessant dat je door voeding, leefstijl en suppletie je een ander mens kan voelen. Zodra ik me hierin verdiepte ging er een wereld voor mij open. Waarom weten zo weinig mensen wat de invloed is van voeding, stress en andere factoren op je (hormoon)balans? Waarom krijgen we wel heel makkelijk medicijnen, maar worden we niet geholpen om de oorzaak aan te pakken? Waarom heeft niemand mij dit verteld 3 jaar geleden! Met mijn kennis en ervaring besloot ik ook andere ambitieuze vrouwen (en mannen) met (hormonale) klachten te gaan helpen

Ik heb inmiddels de volgende orthomoleculaire opleidingen succesvol afgerond:

 • Reset je Hormonen coach opleiding – Francisca v/d Berg
 • Orthomoleculair Adviseur Basis – Ortho Health Foundation
 • Orthomoleculair Adviseur Gevorderd Ortho Health Foundation
 • Energetisch Morfologische Bloedtest (EMB) – Ortho Health Foundation
 • Voeding en hormonen –Ortho Health Foundation
 • Overgewicht – Ortho Health Foundation
 • Fibromyalgie – Ortho Health Foundation
 • Hormonen en vrouwenklachten – Ortho Health Foundation
 • Neurotransmitters – Ortho Health Foundation
 • EMB Therapeuten-opleiding – EMB test B.V. (dit is een verdiepende opleiding speciaal voor therapeuten die al met de EMB-test werken)
 • Medische Basis Kennis – Con Amore

Ook ben ik als erkend kwalitatief orthomoleculair adviseur/ hormooncoach aangesloten bij beroepsvereniging CAT.

Fijn om eindelijk te weten wat er aan de hand is

Sinds kort weet ik dat het wel degelijk mijn hormonen waren en dat ik vanaf mijn 35e al vervroegd in de overgang zit. Dus toch! Fijn om eindelijk te weten wat er met mij aan de hand is. Niet leuk,  maar het allermooiste is, dat we wel degelijk de klachten kunnen laten verdwijnen/verminderen en dat er meer oplossingen zijn als dat je in de eerste instantie zou gaan denken. Ik ben op dit moment 98% klachten vrij, wie had dat ooit gedacht. Ik ben hier zo dankbaar voor!

Ik ben ervan overtuigd dat alles een reden heeft, zo ook de pijn, verdriet en frustratie van een paar jaar geleden, zonder dat was ik nooit dit pad gaan bewandelen, ik had er waarschijnlijk niet eens voor open gestaan.  Nu weet ik zoveel meer en beter!

De kans is groot dat ook jij bepaalde (vage) klachten ervaart en daarom onze website bekijkt. We kijken graag met je mee of we jouw leven ook iets lichter kunnen maken. Dit gunnen wij iedereen!

Wil je ook aan de slag met jouw klachten? Neem contact op!

Pin It on Pinterest