Omega 3 

Wanneer je niet lekker in je vel zit of fysieke klachten hebt waar je maar niet vanaf komt, dan kan je dat behoorlijk belemmeren in je dagelijkse leven. Toch is het vaak zo dat deze klachten gemakkelijk zijn op te lossen. Ze hebben namelijk vaak te maken met een disbalans in onze cellen. Oftewel: het heeft te maken met je celgezondheid. Een celgezondheidstest geeft je inzicht in jouw celgezondheid én je kunt meteen aan de slag om het probleem op te lossen.

Heb jij regelmatig last van:

 • vermoeidheid
 • concentratieproblemen
 • droog haar, droge huid, broze nagels
 • slaapproblemen
 • allergieën
 • huidklachten (eczeem, rosasea etc.)
 • gewrichtsproblemen
 • depressies
 • hormonale klachten
 • darmproblemen
 • ontstekingen en nog veel meer vage klachten?

Dan zou dat heel goed te maken kunnen hebben met je cel gezondheid. Het goede nieuws is: deze kun je zelf eenvoudig verbeteren!

Waar ontstaan klachten door

Ons lichaam bestaat uit ongeveer 30.000 miljard cellen die stuk voor stuk hun eigen functie hebben. Deze cellen zorgen voor de opname van voedingsstoffen en zetten deze om naar energie. De afvalstoffen worden afgevoerd. Je kunt je dus voorstellen dat wanneer het celmembraan verhard is, er klachten kunnen ontstaan.

Hormonen uit balans? Grote kans dat dit komt door een verkeerde vetzurenhouding

Voor een goede hormoonbalans is een optimale vetzurenverhouding absoluut noodzakelijk. Wanneer de vetzuren uit balans zijn, dan wordt je hormoonhuishouding hierdoor negatief beïnvloed. Cortisol bijvoorbeeld, dat hormoon wordt gemaakt uit cholesterol (vet). Bij burn-out en overspannenheid is er altijd sprake van een disbalans in de cellen.

Omega-3 en Omega-6 zijn de motor van je cellen

Omega-3 en Omega-6 zijn vetzuren. Deze vetzuren zijn één van de belangrijkste ‘motoren’ die ervoor zorgen dat cellen hun werk goed kunnen doen. Denk hierbij aan de opname van voedingsstoffen en het afvoeren van afvalstoffen en voor de aanmaak van hormonen. Wanneer deze vetzuren uit balans zijn, betekent dit dus dat jouw cellen hun werk niet goed kunnen doen met alle gevolgen van dien.

Een goede balans tussen Omega-3 en Omega-6 is cruciaal

Omega-3 heeft een ontstekingsremmende werking en zorgt voor een zacht en doorlaatbaar celmembraan. Hierdoor worden voedingsstoffen en zuurstof goed opgenomen en afvalstoffen afgevoerd. Omega-6 verkleint de kans op hart- en vaatziekten en is dus belangrijk voor onze gezondheid. Echter, een overschot aan Omega-6 doet de gunstige werking van Omega-3 teniet, wat betekent dat er een grotere kans is dat het celmembraan juist verhardt en dat er verzuring in de cellen ontstaat omdat afvalstoffen niet goed worden afgevoerd. Hierdoor wordt de kans op ontstekingen groter.

Een goede balans tussen Omega-3 en Omega-6 is dus superbelangrijk voor een gezond lichaam en onze hormonen. Helaas zorgen onze westerse eetgewoonten ervoor dat we al snel een overschot aan Omega-6 opbouwen. Deze Omega-variant wordt namelijk in heel veel voedingsmiddelen verwerkt.

Een gezonde balans Omega-3 en Omega-6 zorgt voor: 

 • Het voorkomt ontstekingen
 • Je wordt weer meer helder in je hoofd (ons brein bestaat uit 60% vet!)
 • Meer energie
 • Draagt bij aan het normaal functioneren van het immuunsysteem
 • Betere opname van vitaminen, mineralen, voedingsstoffen en zuurstof omdat je celmembraan weer zacht en doorlaatbaar wordt
 • Mooiere huid, voller haar, stevigere nagels
 • Draagt bij aan een normale hartfunctie en bloeddruk
 • Ondersteunt optimaal bij hormonale klachten zoals stemmingswisselingen, menstruatieklachten en opvliegers.

Hoe kom je weer in balans?

Naar verhouding krijgen we te veel Omega 6 en te weinig Omega 3 binnen, wat leidt tot een verstoorde vetzuurbalans. Wanneer er naar verhouding te veel Omega 6 binnen komt, kan dit zorgen voor meer ontstekingen in het lichaam, met allerlei vage klachten als gevolg. Onze voeding is de afgelopen eeuwen veel veranderd. Onze voorouders kregen de gelijke hoeveelheid Omega 3 en Omega 6 binnen met een ideaal van 1:1. Tegenwoordig is het Europese gemiddelde 15:1 en 25:1 of zelfs hoger, omdat we veel meer bewerkte producten eten en te weinig voedingsmiddelen met Omega3.

Het meest effectieve is dus om dagelijks meer Omega 3 binnen te krijgen door visolie te nemen. Helaas is de meeste vis tegenwoordig zwaar vergiftigd, waardoor de meeste visolie niet zo gezond meer is, maar eerder schadelijk. Zorg dus voor een goede Omega3 visolie, anders vervuil je alsnog je lichaam. De visolie van Zinzino ondergaat een raffinageproces om alle schadelijke stoffen te elimineren en zij voegen polyfenolen weer toe om de opneembaarheid te verbeteren.

Doe de celgezondheidstest: meten is weten

Door je gezondheid op celniveau te meten kom je erachter hoe jouw Omega-3 en Omega-6 levels zich tot elkaar verhouden. Je kunt dit meten met de zogenaamde ‘BalanceTest’. De uitslag van deze celgezondheidstest is een mooi startpunt om een verbetering in gang te zetten.

Hoe gaat de balance test in z’n werk?

Voor de celgezondheidstest nemen we door middel van een vingerprikje een paar druppels bloed af. Dit wordt vervolgens naar het Vitas A.S. laboratorium in Noorwegen opgestuurd. Dit is een onafhankelijk en vooraanstaand laboratorium en zal jouw bloed onderzoeken.

Het laboratorium zal een aantal zaken onderzoeken en rapporteren, zoals de balans Omega-6:-3 ratio, doorlaatbaarheid van het celmembraan, Omega-3 en -6 gehalte en beschermingswaarden van je cellen tegen ontstekingen.

Het duurt ongeveer twee weken voor de uitslag binnen is.

Lees hier meer informatie over de testen van Zinzino en hoe dit in z’n werk gaat.

Uitslag van de test

De uitslag kun je opvragen via zinzinotest.com en komt met een uitgebreid rapport en een advies over wat jij kunt doen om je vetzuren in balans te brengen. Wij lichten het rapport uitgebreid aan je toe zodat jij aan de slag kan om jouw cel gezondheid te verbeteren.

Omega-3 Balanceoil+

Een van de dingen die we kunnen doen om weer in balans te komen, is de BalanceOil+ gebruiken. Cellen doen er gemiddeld 4 tot 6 maanden over om te vernieuwen, het is daarom verstandig om de BalanceTest na 6 maanden nog eens te herhalen. De uitslag van deze test bevestigt in veruit de meeste gevallen de gezondheidsverbetering die je al een tijdje voelde!

Praktische informatie celgezondheidstest

Wil je aan de slag om jouw celgezondheid te verbeteren? Dan is het aanschaffen van de starterskit een uitstekende eerste stap. De starterskit bevat Omega-3 olie en de BalanceTest. Natuurlijk kun je ook beginnen met het innemen van Omega-3 olie zónder de BalanceTest. (Wij hebben er ook altijd wat op voorraad in de praktijk)

Waarom Zinzino

Dit is voor ons heel duidelijk geworden. Wij gebruikten beide geen visolie. Dat was even schrikken toen we onze eerste vetzuurmeting onder ogen kregen, beide heel ver uit balans. Nadat we een tijdje Zinzino gebruikten merkten we het volgende:

 • Helderder in ons hoofd en meer energie.
 • Stabiele bloedsuikerspiegel en geen (minder) snaaimomenten meer.
 • Makkelijk in te nemen en zelfs door een smoothie of salade te doen, ook heel handig voor kinderen.
 • Wordt maandelijks netjes thuisbezorgd.
 • Onze vetzuren zijn nu in balans.
 • En we besparen, want Zinzino is voordeliger.

ZINZINO

 1. Hoge dosering EPA en DHA.
 2. De meest geteste Omega3.
 3. Super aantrekkelijke actie. Een starterspakket van 2 flessen van 300 ml + 2 travel size flesjes van 100 ml voor 104,-euro. Wil je het starterspakket + 2 vetzuurmetingen dan betaal je de 1e keer 188,- euro. Daarna betaal je 38,00 euro per maand en word er om de maand 2 flessen van 300 ml bij je thuis bezorgd.
 4. Ook in VEGAN-versie verkrijgbaar.
 5. Diverse smaken.
 6. Ook in capsules verkrijgbaar. (Essent+)
 7. Hoogwaardige Polyfenolen voor betere opname en stabiliteit van de olie & polyfenolen zijn ook krachtige ontstekingsremmende middelen die ontstekingsenzymen en weefsel beschadigden enzymen blokkeren. Polyfenol, zoals die uit de olijven bezitten ook antioxiderende eigenschappen die de cellen en de bloedlipiden beschermen tegen oxidatieve stress (anti-aging).

Heb je vragen of is iets nog onduidelijk, neem dan contact met ons op via het contactformulier, we helpen je graag!

Vol energie en levenslust

Pin It on Pinterest